martes, 7 de octubre de 2008

Apocalypto

Direcció: Mel Gibson.
Any: 2006.

Guió: Mel Gibson i Farhad Safinia.
Producció: Mel Gibson i Bruce Davey.
Música: James Horney.


Si la polèmica ja va estar servida amb la seva anterior pel.lícula, “La pasión de Cristo”, ara, “Apocalypto”, n’agafa el relleu. Seguint en la mateixa línia agosarada però acurada, i mostrant la realitat de la decadència de l’imperi maya, Mel Gibson aconsegueix transportar i endinsar a l’espectador a viure, gairebé, en primera persona aquesta increïble cursa per la supervivència.


Una peça on la crueltat, la violència i la tensió exposen la guerra entre les mateixes tribus mayes al s.XVII , abans de la colonització espanyola i marquen el fil conductor de la història d’un home que lluita per salvar la seva vida i la de la seva família. Així, obre una porta connectora entre l’espectador i aquell món passat on els ritus i tradicions que sofrien són narrats amb un impacte visual no apte per a ments sensibles.


A aquest plat però, s’hi suma també un ingredient molt picant com és una fotografia impecable, amb paisatges essencials que tenen nom i vida pròpia, i que constitueixen un conjunt de detalls visuals excel.lents. Paral.lelament, els actors que dónen vida a tots els personatges, transmeten sens dubte, en cada moment, els sentiments agonitzants i terrorífics fins al punt de introduir-los dins d’un mateix.

Sens dubte, una bona elecció per a tots aquells que vulguin conèixer , sentir i viure una de les experiències cinematogràfiques més realista i impactant des de la particular visió del director novayorkès.

5 comentarios:

David Alsina dijo...

Estic d'acord amb la teva crítica Elisabet. He vist aquesta pel·lícula recentment i em va agradar, es molt tepidant i tot un espectacle visual. Bona elecció.

J.C.Alonso dijo...

Extraordinaria película, hermosa visión de la lucha de un grupo de auténticos indios mayas por la supervivencia. Realizada con un pulso firme, ágil y seductor. La fotografía un lujo. Mel Gibson quiere al cine como director: ha visto muy buen cine y lo demuestra con sus tres filmes dirigidos hasta ahora. Y por favor, gran rigor histórico a lo largo de todo el metraje(hecatombe de una civilización). Si la película dicen que padece de excesos sanguíneos. Pues, no sé por qué se van Sitges a ver Cine gore a mansalva; también duele ver piernas amputadas en “Salvar al soldado Ryan “y cabezas de caballo en la cama en “el Padrino II” y son obras maestras. Gran elección, Elisabeth, un peliculón y un saludo.

alan masferrer dijo...

Personalment trobo que la primera part on ens presenta les diferents civilitzacions és més interessant que la darrera, on deriva cap a una senzilla trama de persecució, massa llarga pel meu gust.

Inés dijo...

Em va sorprendre molt positivament. Vaig decidir veure-la pel Plus perque no feien res a la TV, era com la 1:30 de la matinada, i em va mantenir amb els ulls oberts durant tot el film fins les tantes. Es una boníssima pel.lícula: entretinguda en tot moment ja que sempre et manté en tensió, arriscada, amb un color i fotografía molt encertada...vaig tenir la mateixa sensació que amb "La selva esmeralda"

Jordi Sánchez Navarro dijo...

La teva crítica ven molt bé la pel·lícula, però m'agraderia haver llegit una mica més sobre la concepció del cinema de Gibson.