jueves, 30 de octubre de 2008

Full MontyAny: 1997
Gènere: Comèdia
Director: Peter Cattaneo
Actors principals: Robert Carlyle, Mark Addy, Tom Wilkinson, Lesley Sharp, Paul Barber, William Snape, Steve Huison, Hugo Speer, Emily Woof, Deirdre.
Guió: Simon Beaufoy
Música: Anne Dudley
Productora: Channel Four Films/Redwave Films
Premis: Oscar en 1998 a la millor banda sonora en el gènere comèdia i Goya 1998 a la millor pel·lícula europeaCom que ens trobem en dies de crisi econòmica he decidit fer una ullada enrere a aquest film per tal de recordar com es les van enginyar aquests aturats de la ciutat de Sheffield (Regne Unit) per traure's uns dinerets... qui sap, potser hi hauríem de prendre nota.


Abans la crisi, Sheffield era una ciutat en plena expansió, hi havia industria, es fabricava el millor acer del món, hi havia tallers, fundicions, clubs nocturns on passar-ho be, vivenda nova ... en definitiva, feina i bona vida per tots. Però passats 25 anys des d'aquells feliços dies la fàbrica d'acer va tancar i va deixar sense feina a quasi tota la població masculina d'aquesta ciutat. Gaz és un aturat més, però per no tenir 700 lliures per pagar la pensió de son fill està a punt de perdre'l. En mig d'un ambient fosc, sense massa esperances, Gaz veu com les dones malgasten els diners en espectacles de boys, i veu ací una oportunitat de negoci, està decidit a formar un grup de striptease. Només li caldrà reunir uns col·legues i posar-se a assajar per al gran dia.


El film reflexa situacions conseqüència de l'atur com la inseguretat individual i d'autoestima davant els problemes. El més interessant i a la vegada més divertit del film és veure com una situació en principi ridícula, fa front als problemes econòmics d'aquest grup d'aturats i els fa superar la seva timidesa i orgull.


Petter Cattaneo va sorprendre i va omplir les taquilles amb el seu primer film, Full Monty, que va arribar a orelles de tots en el seu moment. Les darreres pel·lícules de Cattaneo no han tingut massa ressò entre elles hi han “Lucky Break”, “Opal Dream” i “Un roquero de pelotas”.
El guió de Full Monty te també molt de mèrit, hi han silencis a la pel·lícula que parlen més que un milió de paraules, està fet amb gràcia i ingeni. Aquest mix acompanyat d'una excel·lent banda sonora i bons actors fa que el resultat sigui immillorable. Crec que és un bon film per tornar a veure.

No hay comentarios: