martes, 28 de octubre de 2008

Sweeney Todd: el barber diabòlic del carrer Fleet

Direcció: Tim Burton.
País: USA.
Any: 2007.
Duració: 116 min.
Gènere: Drama, thriller, musical.
Interpretació: Johnny Depp (Benjamin Barker/Sweeney Todd), Helena Bonham Carter (Sra. Lovett), Alan Rickman (juez Turpin), Timothy Spall (Beadle), Sacha Baron Cohen (Pirelli), Jamie Campbell Bower (Anthony), Laura Michele Kelly (Lucy), Jayne Wisener (Johanna), Edward Sanders (Toby).
Guió: John Logan; basat en el musical de Stephen Sondheim y Hugh Wheeler.
Música: Stephen Sondheim.
Fotografia: Dariusz Wolski.
Vestuari: Colleen Atwood
Una vegada més Tim Burton sorprèn i guanya adeptes al gore gràcies a una versió cinematogràfica de l’obre teatral de Stephen Sondheim. El genial director aconsegueix des de l’inici una posada en escena brutal que et transporta al món virtuós de Burton. Dins d’aquest, t’espera una pel·lícula gòtica, amb actors i personatges fets a la mida i una trama perfectament narrada, intensa i emotiva en forma d’espectacular musical. Burton, després de Big Fish i la Nóvia Cadàver continua amb una perfecta progressió cap a lo fantàstic i innovador, en aquesta ocasió ens presenta un musical macabre, fosc, satíric i tacat de sang per un amor robat que és converteix en pur odi i sobretot, venjança.
Johny Deep (Sweeney Todd), és una vegada més, l’actor predilecta de Burton i llueix amb el seu personatge més que les navalles amb les que afaitarà poques barbes però molts caps. En el seu paper de vocal aconsegueix un gran treball, i amb la seva força i màgia, enamorarà als espectadors que lluny de compartir la violència i bogeria del personatge, s’identifiquen amb el dolor viscut i amb un entranyable caràcter sensible i alhora maquiavèl·lic. Helena Boham Carter (Senyora Lovett) inseparable al costat del turbulent Sweeney, realitza un gran paper secundari amb l’intenció d’atraure l’amor del barber i aprofitar la carn fresca en forma de negoci de pastissets i empenades. Sàdica i riallera mostra el mateix paral·lelisme que trobem en el film entre cançons agudes i divertides i caps rodolant un darrera l’altre.
La pel·lícula narra la història d’un barber i la seva preciosa dona Laura Michele Kelly (Lucy), que van ser separats per un jutge sense escrúpols, Alan Rickman (Turpin) i que va empresonar al barber a 15 anys de presó apropiant-se de la seva dona i la seva filla. Quan el barber torna a Londres amb una nova identitat, Sweeney Todd, es desferma el terror a la ciutat amb la gran obsessió de matar l’home que li va prendre tot.
Drama, thriller i musical, el film és complert amb una trama excel·lent, una banda sonora de lo millor que és pot demanar, un repartiment de luxe i un humor negre que t’arranca unes rialles en els moments més inesperats. En l’aposta tècnica tampoc es pot demanar més, una fotografia excel·lent, fosca però increïblement atractiva i una escenografia brillant per un director que estic segura encara ens ha d’il·luminar i ha de crear la seva gran obra mestre, per tots els seus seguidors i fans del gore.

1 comentario:

J.C.Alonso dijo...

No soy un gran fan del cine gore, pero si soy un buen amante de los buenos comics-los buenos- y más aún de los cuentos.No obstante, el Sr. Burton es una debilidad, y esta película una joya cinematográfica-pequeña-pero que ya tiene púlpito para los que adoramos las esencias en camafeos pequeños. El binomío Burton-Deep es eléctrico-se quieren- y se transmite a la pantalla. En definitiva, un película para iniciar a aquellos que reniegan de los musicales y los cuentos.Y es que "Eduardo Manostijeras" y mi favorita; Ed Wood, siempre están ahí para alegrarme una tranquila tarde de otoño. Felicidades, Anna