martes, 7 de octubre de 2008

"Transsiberian" al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges


Una pel·lícula més de Brad Anderson, realitzador també de “Session 9” (2001) i “The Machinist” (2004), que gaudeix d’un bon repartiment entre protagonistes amb un cert reconeixement per la seva obra cinematogràfica: Woody Harrelson, Emily Mortimer, Eduardo Noriega y Ben Kingsley. Un viatge en el mític tren que va des de Rusia a China. Es tracta d’un entretingut thriller, amb un bon ritme (exposició, desenvolupament i clímax), que fa que tingui ganxo i aconsegueixi un bon clima de suspens. Sorprèn la forma en què mort el personatge d’Eduardo Noriega, a mans d’Emily Mortimer, d’una forma precipitada i sobre una causa un tant forçada, ja que no encaixa amb els perfils dels personatges ni amb la relació que s’ha generant entre tots dos.
Els personatges, però, són bastants plans, fins i tot cauen en la simplificació de la seva caracterització. Els americans són venedors d’un mon feliç que ni ells mateixos saben mantenir (La relació de la parella Woody Harrelson y Emily Mortimer va de malament a pitjor d’una manera absurda sobre tot quan Woody Harrelson no puja al tren en una de les estacions durant el recorregut). Els russos són carnissers corruptes sense pietat i sense seny, que cauen en la trampa inequívoca de ser descoberts en manipular els vagons del tren. Per últim, els espanyols són per un costat no gaire de fiar (Noruega en el seu paper de traficant amb encant) o, fàcilment, vulnerables (paper de Kate Mara).

1 comentario:

Jordi Sánchez Navarro dijo...

Montse, tinc la sensació que la crítica s'interrompeix de forma massa sobtada. Només parles una mica del argument i dels personatges, i quan, com lector, espero que parlis més sobra posada en escena, la cosa es talla.