jueves, 9 de octubre de 2008

Un niño grandeTítol V.O. About a boy
Any:2002
Gènere: Comèdia
Estrena: 5 Juliol 2002
Directors: els germans Chris y Paul Weitz
Música original: Badly Drawn Boy
Intérprets: Hugh Grant (Will), Nicholas Hoult (Marcus), Toni Collette (Fiona), Rachel Weisz (Rachel).


Els germans Weizs van començar a ser coneguts en la direcció per la seva col·laboració en l'exitosa pel·lícula American Pie i l'ultima creació de Paul Weisz, ha segut també un altre èxit amb el film de fantasia La brúixola daurada. Es ben clar que a aquests directors els agrada fer cinema divertit, i About a boy no n'és cap excepció.


Basat en el llibre de Nick Hornby “About a boy”, tracta d'un londoner (Will) d'uns trenta anys guapo, solter, que condueix un cotxe de gama alta i te una vida sense preocupacions... però que viu dels royalties de son pare, i aquesta es la part que més l'avergonyeix perquè en realitat sap que és penós. Aquesta vida es contraposa amb la vida de Marcus, un noi que no encaixa en cap lloc, què és discriminat al col·legi i que a més a casa ha d'aguantar a sa mare, una hippie deprimida que es passa el temps plorant. La percepció de la vida de Marcus canvia quan la seva mare intenta suïcidar-se, fet satíricament contraposat al descobriment per part de Will, el gran món que hi ha davant seu per explotar: el de lligar amb mares solteres. La trobada entre Will i Marcus, és fruit de la casualitat però aviat els dos es necessiten mutuament, amb una intenció o una altra. Al final tot dona un gir, i s'acaba be, com a la majoria de pel·lícules de comèdia.


És interessant la manera de contar aquesta història ja que des d'un principi de la pel·lícula, els espectadors podem escoltar els pensaments de Will i Marcus, açò és el que li dóna sentit, drama i diversió al film. Al principi del film Will pensa que tots els homes són illes, és a dir, que cadascú pot ser el que vulga i muntar-s'ho tan be com pugui tot mantenint les formes d'un gentlemen i no dient a ningú el que en realitat és o pensa. Marcus li ensenyarà que aquesta actitud superficial no el farà mai feliç.


About a boy, ens aporta humor, ens ensenya que les mentides no van associades a la felicitat, ens demostra fins on pot arribar un nen desesperat per tractar d'evitar la depressió de sa mare. Però per damunt de tot la pel·lícula està contada amb molt d'humor i d'açò ens en cal per viure.


Rosa Ferrer

1 comentario:

Jordi Sánchez Navarro dijo...

Trobo a faltar una mica de teca sobre com esà feta la pel·lícula i sobre les obres de Horby. Com que és un autor que darrerament ha estat molt adptat al cinema, aquesta informació seria valuosa.