jueves, 30 de octubre de 2008

The Women

The Women és un inoportú remake de la pel·lícula Mujeres de George Cookor del 1939, que la directora novell Diane English ha decidit actualitzar. Aquest film però, ha arribat a les nostres pantalles després de que no fa molts mesos s’estrenés una altra pel·lícula del mateix tarannà, Sexo en Nueva York. Aquest fet, ha acabat suposant una sobredosis cinematogràfica de “pomposa glamurositat femenina”.

La història es desenvolupa al voltant d’un grup d’amigues madures de Manhattan. Després d’una celebració benèfica una d’elles, interpretada per Meg Ryan, descobreix que el seu marit l’enganya. A partir d’aquí ella decideix canviar la seva vida i començar a fer coses per si mateixa per fer front a la nova situació, ja que inicialment és incapaç d’afrontar el que li ha succeït. La resta d’amigues intenten ajudar-la fer-li encarar-se als problemes. Així doncs, poc a poc, la nostra protagonista va recobrant el control de la relació amb la seva filla, decideix iniciar un negoci propi i canviar la seva imatge. Al final de la història Mary, l’esposa traïda, decideix replantejar-se la seva relació matrimonial de nou.

Globalment ens trobem en un pel·lícula més d’un manual de dones modernes americanes. Les relacions establertes entre elles, així com moltes de les situacions i escenes de la pel·lícula, acaben resultant excessivament típiques i tòpiques. Els perfils de les protagonistes estant massa estereotipats i classificats. La dona de ferro a qui inicialment no agraden els nens, que només viu per la feina i per les compres; la intel·lectual bohèmia; la mare perfecte d’una família model... Fins i tot la incorporació de la homosexualitat acaba resultant massa comuna: l’amiga lesbiana de comportament masculí i sexualment promíscua. A més a més, les comparacions amb l’altre pel·lícula citada anteriorment, són inevitables ja que mantenen moltes de les estructures narratives semblants. Són quatre amigues, de la mateixa ciutat, amb edats semblants i fins i tot personalitats semblants. No hi ha cap factor sorpresa, ni cap desencadenant de cap història. El film es desenvolupa lentament sense cap raó de ser. Els personatges estan limitats i acotats, no hi ha lloc per a l’espontaneïtat d’un caràcter real, no hi ha proximitat amb l’espectador que no els pot entendre. Són més emblemes i objectes que personatges.
El repartiment de la pel·lícula compta amb algunes actrius molt consagrades en el món del cinema i la televisió com: Meg Ryan, Annete Benning i Debra Messing. Però tot i així, ni elles ni la pròpia directora han aconseguit mostrar-nos res que no haguem vist abans.

No hay comentarios: