jueves, 20 de noviembre de 2008

LOS BORGIA


Los Borgia
2006
dirigida por Antonio Hernández
guión de Piero Bodrato
reparto: Sergio Peris-Mencheta, Paz Vega, Lluís Homar, María Valverde, Eusebio Poncela, Eloy Azorín, Antonio Valero, Ángela Molina, Antonio Dechent, Roberto Enríquez, Sergio Muñiz, Diego Martín, Antonio Hernández, Lucía Jiménez, Roberto Álvarez, Miguel Ángel Muñoz

productora Ensueño films /DAP Internacional /Antena 3 TV

Una autentica pel·lícula històrica que ens trasllada a l’autenticitat de l’època a través de una contextualització casi perfecte en quan a ubicació, y a exactitud en els fets. Un Vaticà reconstruït en la seva magnitud per acollir un dels mites dels “regnats papals” que podem trobar. Una perspectiva molt personal d’uns fets únics que ens porten a una realitat subjectiva en un dels temes amb més morbositat de la història vaticana. Com a punt feble trobem una caracterització dels personatges, més típica de una sèrie de producció pròpia de Antena 3 (coproductora d’aquesta pel·lícula), això ho podem notar en l’actuació d’alguns d’ells, una mica fluixets els fills del papa, que viuen el melodrama, sense l’elegància i la supèrbia, que de ben segur transmetien els Borgia.

A nivell de recursos emprats, tret el punt dels personatges, la resta la podem trobar molt idònia, el vaticà com ja em esmentat es una reproducció que ens transmet la ubicació, ens dona ben be la sensació de trobar-nos entre els tapissos dels palauets, com si els reis d’un imperi es tractes. Els dialègs acompanyen la falta de “caché” dels personatges, una Paz Vega molt mal utilitzada, on no se li exprimeix el caràcter fort, que tan se li hagués escaigut i que tan bé se li dóna. Per un altre banda trobem també un Eusebio Poncela, que després de un Martin Hache on el veiem com el rei de la ploma madrilenya, costa encaixar-lo com un seriós papa.

En definitiva una bona pel·lícula, molt ben contextualitzada, amb una manca en l’apartat interpretatiu important. Això si ens educa mentre ens entretén, tot un record per una producció espanyola d’aquestes característiques.

No hay comentarios: