jueves, 20 de noviembre de 2008

Red de Mentiras: Body of lies


Red de Mentiras, en la seva versió original “Body of lies”, és la darrera pel·lícula de Ridley Scott, que ha fet i dirigit grans obres com Alien, Blade Runner i Thelma y Louise.

Aquest cop, es tracta d’un agent secret de la CIA, Roger Ferris (Dicaprio), que haurà de trobar a un perillós líder terrorista àrab, autor de diferents atemptats en Europa i EEUU. Però la situació no serà fàcil, no només per la dificultat pròpia de la missió, sinó perquè tindrà problemes, d’una banda, amb el seu superior, Ed Hoffman (Russell Crowe), des de Washington, que donarà ordres paral·leles a d’altres col·laboradors i, de l’altra, amb un líder de Jordània amb qui suposadament ha de treballar.

És una obra molt entretinguda, arriscada en la seva temàtica, i que compleix els requisits de les pel·lícules de gènere bèlic i d’acció. Té una gran posada en escena, amb detalls minuciosos ben narrats i una bona ambientació (habilitat que Scott ja ha demostrat sobrerament en pel·lícules com Alien i Blade Runner). Els moviments de camera són un punt fort que, per exemple, atrauen a l’espectador durant els primers minuts a endinsar-se en la trama i en la intriga que es va generant. Tanmateix, el desenvolupament posterior de la història decau en part o almenys no manté el ritme iniciat. Això si, es recupera cap al final, amb un ritme trepidant i sobretot amb un clímax molt ben creat amb escenes que emmarquen bons diàlegs i una gran tensió entre el Dicaprio, ple d’impotència i ràbia, i el líder terrorista perseguit.

En determinats moments, però, es desenvolupen accions previsibles i un tant forçades com les escenes en paral·lel que giren entorn a una història romàntica entre Dicaprio i la seva infermera, que no aporta res especial a la trama ni s’insereix en ella, que no és més que una pausa a les escenes de persecucions, tiroteig i relacions fredes i prepotents entre polítics i agents secrets. El problema no és que resulti inversemblant, pel fet com està narrat, que també, sinó que succeeix totalment al marge de la trama principal i provoca desconnexió.

Pel que fa als personatges, estan ben definits i la seva actuació funciona perfectament en la caracterització d’uns perfils amb molta força: Dicaprio, un agent amb certa moralitat (si es que un agent de la CIA en pot tenir) i simpatitzant pel mon àrab que té una visió del terrorisme més experimentada sobre el terreny que ell mateix trepitja. Russell Crowe, un cap de la CIA que encarna a un home sense escrúpols que pren decisions importants que posen en perill la vida de persones i ho fa des de la seva vida acomodada, quasi sempre rodejat de la seva família. La intenció és ridiculitzar més a un personatge que es caracteritza per ser un tant immoral, fred i insensible amb un excés de pragmatisme i que espanta en qualsevol intent de comparar-lo amb agents de la CIA de la vida real. Sembla que Russell Crowe ha guanyat molt de pes per a caracteritzar el personatge, tot i que pot ajudar, és innecessari i desmesurat (per l’agressivitat física que això provoca).

Cal reconèixer que es tracta d’una aposta arriscada, tractant-se un tema com és el terrorisme islàmic. De fet hi ha una crítica directa dels mètodes de serveis d’intel·ligència dels Estats Units, però manca una definició del seu propòsit i la pretensió final. No obstant, cal dir que sense aprofundir en la temàtica del terrorisme islàmic (que tampoc pretén), el desenvolupament narratiu i els diferents punts de vista que s’entreveuen fan que es tracti d’una obra amb un continguts que fan pensar.

1 comentario:

Gana Dinero Fácil dijo...

¿Cansado de esperar en Rapidshare y Megaupload?

¿¡Querés saber cómo obtener Rapidshare o Megaupload PREMIUM GRATIS ganando DINERO por INTERNET!?

Entrá acá y enterate:


Click ACÁ para leer el tutorial de cómo ser Premium en Rapidshare o Megaupload Gratis

Click ACÁ para leer el tutorial de cómo ser Premium en Rapidshare o Megaupload Gratis

También tenés la opción de cobrar tu dinero, acumularlo, comprar cosas por eBay, y muchísimas cosas más.

Click ACÁ para leer el tutorial

¡No te lo podes perder!

CUENTAS PREMIUM RAPIDSHARE Y MEGAUPLOAD GRATIS