jueves, 20 de noviembre de 2008

RED DE MENTIRAS

Tot just després d’”American Gangster”, Ridley Scott torna a la càrrega amb un film interessant per les formes i la convicció narrativa, però que no deixa de ser només això: un film interessant i entretingut. Red de mentiras aconsegueix explicar-nos una història gens insòlita i que en conseqüència, hauria de tenir un ingredient que li aportés una diferenciació argumentativa de la resta de pel·lícules que abarquen aquesta temàtica.

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) és un agent de la CIA que és enviat a Irak per a que descobreixi i destapi al major número de terroristes possible. Durant la seva rutina diària però, es topa amb la banda terrorista de Al-Saleem, el terrorista més buscat per les potències occidentals . Quan Ferris posa en marxa el pla per atrapar-lo, el seu acomodat cap (Russell Crowe), des de Washington, s’interposa constantment en la seva feina complicant l’operació fins al punt que Ferris es planteja on arriba la confiança que ha de dipositar en ell i posar a les seves mans, la seva pròpia vida.

Red de mentiras compta amb un ritme trepidant i frenètic , una execució tècnica implacable i un plus de magnetisme interpretatiu que el reforça però no l’alça al nivell màxim del director. Tot i això, no inventa formes i recau en un llenguatge tòpic que la deixa en això, una bona història, ben narrada, però sense excepcionalitat alguna. Ridley ens explica una guerra moderna i global, coneguda i protagonitzada per dos bàndols (governs atemorits i terroristes desbocats i plens d’ira) que s’exposen al perill de les seves pròpies estratègies. Així doncs, ens trobem davant d’un film entretingut i treballat, un espectacle visual on el que trobem a faltar és la destressa i la personalitat que Ridley Scott havia aportat a grans meravelles com són ‘Alien: el último pasajero’, ‘Blade Runner’ o ‘American Gangster’.

No hay comentarios: