viernes, 12 de diciembre de 2008

Los Cuatrocientos Golpes

Les quatre cents coups 1959
Direcció: François Truffaut Intèrprets: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble, Georges Flamant Duració: 94 minuts


La pel·lícula debut de François Truffaut, va guanyar el premi a millor director del Festival Internacional de Cinema de Cannes al 1959. Aquesta producció va ser la carta de presentació i la que va obrir pas a la Nouvelle vague.
Una pel·lícula intensament commovedora sobre l’adolescència de Antonie Doinel (Jean- Pierre Léaud), inspirada en la pròpia adolescència del director. Total la pel·lícula té referències constants a l’adolescència del director, orfe de pare, el pas pel reformatori, problemes escolars, l’adoració a un autor preferit Balzac en una petita capella i sobretot el París de la seva infància.
La història del film és senzilla, veiem la incomprensió que pateix el noi per part dels seus pares, els problemes a l’escola amb els professors i les aventures que emprèn per fugir d’aquestes situacions, com per exemple, mentir, fer campana, etc.
Però la pel·lícula no es una tragèdia, té els seus moments còmics i alegres, com l’escena on el professor de gimnàstica es queda sòl pel carrer ja que se li han escapat tots els nois o quan l’incendi de la capella, en comptes de convertir-se en càstig esdevé perdó per Antonie i van tots a passar un bon dia en família.
El film esta clarament dedicat al mentor del director, André Bazin, el qual tingué a Truffaut sota la seva tutela quan era un jove descentrat sense objectius i problemàtic.
Truffaut i Léaud treballarien junts en quatre pel·lícules més, continuant amb les aventures de Antoine, l’última entrega, El amor en fuga es va estrenar 4 anys abans de la mort de Truffaut. Tot i que totes tenen el seu encant, Los cuatrocientos golpes no ha sigut superada per cap d’elles.

No hay comentarios: