domingo, 14 de diciembre de 2008

The other Boleyn girl


Director: Justine Chadwick
Guionístes: Peter Morgan y Philippa Gregory
Any: 2008
Gènere: història, novela i drama
Actors i actrius principals: Natalie Portman (Ana Bolena), Scarlett Johansson (Maria Bolena), Eric Bana (Henry, rei d'Anglaterra), Jim Sturgess (George, el germà Bolena), Mark Rylance (pare dels Bolena).

Aquesta pel·lícula fruit de l'adaptació de la novel·la de mateix títol de Philippa Gregory, és bàsicament un drama històric de cels, traició, conflictes, patiments, i confabulacions. Un film d'entreteniment de qualitat. La fotografia del film és cuidada, així com els dissenys del vestuari i la convicció dels intèrprets a l'hora de convèncer-mos de qui són i per què actuen així.

La història d'aquesta família és un cúmul de desgràcies totes fruit de l'ambició desmesurada del pare i de l'oncle Bolena, que l'única forma que veuen per trobar riquesa i prosperitat és oferint les seves filles i nebodes al rei d'Anglaterra, Henry VIII. La mare s'oposa en alguns moments a aquests procediments, però en aquells temps les dones poc tenien a dir. De manera que les germanes han d'oblidar els seus estimats i promesos per el be i els desitjos de la família. Però açò portarà a enemistar les germanes per voler obtenir l'estima del rei i a que la desgràcia no trigui a arribar.


El personatge més complex és clarament el de Natalie Portman, que interpreta a Ana, una dona que juga des de l'inici de la pel·lícula amb la venjança, la seducció, la mentira, portant a tota la seva família al patiment i conseqüències irreversibles.


No és un film complex, només tracta d'entretenir-mos, deixa un bon sabor de boca gràcies a una bona interpretació dels actors i actrius. El que és més criticable és el títol, “l'altra Bolena” es a dir Maria però aquesta és la germana que menys protagonisme té. A la novel·la de Philippa Gregory, és ella la que conta la història del què succeeix a la Cort del Rei, però al film no és ella la protagonista.


Rosa Ferrer (PAC 4.1)

No hay comentarios: