miércoles, 3 de diciembre de 2008

Reparto Jürgen Vogel, Christiane Paul
Director Dennis Gansel
Productor Nina Maag
Duración 01:41:00
Estreno viernes 28 noviembre 2008
Género Intriga
País Alemania
Distribuidora Aurum Producciones

Un interessant film, on podem veure tot tipus de tipologia de pel·lícules, una barreja entre un High School Musical y un Niño de pijama de Rayas, una realitat cruel viscuda a un entorn innocent i manipulable com les aules d’un institut. Una trama realment interessant, recordem que esta basada en fets reals, potser d’aquí el seu gran atractiu, veure d’una forma entretinguda com l’ésser humà es capaç de caure dues vegades a la mateixa pedra i no ser conscient de que ho esta fent!

Un casting realment adient., només cal veure el professor caracteritzat a la perfecció com el típic professor d’institut líder dels alumnes per les seves ideologies lliberals, amb una vida bohèmia, però normalitzada (recordem que viu en un vaixell a un llac!!

La pel·lícula realment aconsegueix mantenir la intriga fins el final, que no saps ni com acabarà ni com es resoldrà, amb un sorprenent final, amb molt de significat, i amb molt de sentit.

Una bona pel·lícula, amb un fons interessant, que crec que no ens podem perdre, una pel·lícula que deixa en evidencia la fragilitat de la ment humana, i justament aquest sentit es el quin ens aconsegueix transmetre d’una forma efectiva. A vegades les pel·lícules històriques ens mostren el per què d’una realitat, aquest film, ens mostra la realitat de com va néixer una de les corrents que van marcar el segle, el nazisme, però sense traslladar-nos d’època.

1 comentario:

NANDO BERMEJO dijo...

A mi me pareció muy pedagógica, pues explica de forma sencilla e inteligible las características de un régimen totalitario (exaltación del líder carismático, uniformización, marginación de la disidencia...). Al margen de este elogioso afán didáctico, La ola no sobrepasa la categoría de "telefilme para adolescentes con inquietudes". Tu has mencionado High school musical, yo mencionaría tbla serie canadiense Degrassi, que narraba las aventuras de un grupo de quinceañeros en el instituto (su análogo hispano sería Compañeros).
Cierto es que está basada en hechos reales, sin embargo dudo que los acontecimientos hubieran sucedido realmente así, me resulta increíble que en 5 días (que es el lapso de tiempo que abarca el film) se pueda conseguir moldear a un colectivo de esa forma...

Saludos!!!!!